Znajdź nocleg bez pośredników

 

Spanie.pl

 

KOMPLEKS WYPOCZYNKOWO - REHABILITACYJNY MARZENIE

Adres obiektu Stara Pardałówka 1, 34-500 Zakopane
 

Dodaj opinię
 


 

Ocena ogólna
na podstawie 52 opinii
4.7
Wyposażenie 4.7
Czystość 4.7
Wyżywienie 4.8
Lokalizacja 4.7
Obsługa 4.8
Zgodność z ofertą 4.6
Jakość do ceny 4.6
 

 


Pokaż opinie dotyczące cech:
 


 

 

Opinie 1-10 z 39

 
 

Marek Bujakowski, Dąbrowa Górnicza
Dodano: 2016-10-11
Pobyt od: 2016-08-15 do 2016-08-28 IP: xx.242.83.174
 
 
    

Marzenie ul. Stara Pardałówka 1 w Zakopanem to super ośrodek, podają tam smaczne jedzenie, jest wspaniała obsługa i dobra rehabilitacja. Wraz z żoną i niepełnosprawnym synem (na wózku) byliśmy w nim już po raz 6. Marzenie posiada kilka domów a główny wyposażony jest w windę. Miłą nie zapomnianą atmosferę wspominamy zawsze przez długie tygodnie po powrocie. Ośrodek organizuje dodatkowe zajęcie, wycieczki i inne atrakcje. Dla osób z własną inicjatywą jest to także dobra baza na wycieczki i wyprawy w góry. Na ręce Pani Marzeny składam serdeczne podziękowanie dla całej obsługi. Marek Bujakowski Dąbrowa Górnicza


 
 

Grażyna Gut
Dodano: 2015-11-23
Pobyt od: 2015-11-03 do 2015-11-07 IP: xxx.153.162.148
 
 
    

Realizowaliśmy w Ośrodku " Marzenie" projekt " Tatrzańskie impresje". Grupa 52 osobowa (osoby niepełnosprawne z opiekunami)czuła się bardzo dobrze. Panowała miła rodzinna atmosfera. Ośrodek spełniał optymalne warunki pobytu. Pozostały miłe wspomnienia. Liczne atrakcje pozwoliły na poprawę kondycji fizycznej i psychicznej uczestników. Dziękujemy Właścicielom i Pracownikom Kompleksu Wypoczynkowo - Rehabilitacyjnego " Marzenie" , Koordynatorowi projektu, Urzędowi Marszałkowskiemu za możliwość realizacji projektu.


 
 

Marek B
Dodano: 2015-09-29
Pobyt od: 2015-08-14 do 2015-08-29
 
 
    

Jestem ojcem 28 letniego syna niepełnosprawnego poruszającego się na wózku. Od 25 lat działam na polu na rzecz osób niepełnosprawnych. Organizuję różne imprezy takie jak: zabawy, wycieczki imprezy integracyjne, zawody sportowe, różne turnusy w tym rehabilitacyjne. Po tych latach społecznej pracy myślę, że mogę porównać ośrodki i wyrazić swoja opinię o „Marzeniu”. Kompleks Wypoczynkowo-Rehabilitacyjny „Marzenie” na Pardałówce w Zakopanem jest ośrodkiem bardzo dobrej klasy. Ośrodek obejmuje kilka domów z czego 2 główne wyposażone w windę, pozostałe domy noclegowe w pobliżu głównego kompleksu. Baza noclegowa zróżnicowana, pokoje o różnym standardzie jak w całym kraju. Budynki kilku kondygnacyjne o architekturze zakopiańskiej co skutkuje tym, że pokoje mają różną kubaturę i powierzchnie a niektóre skośne sufity co podkreśla charakter i atmosferę tego miejsca. Posiłki wyśmienite czysto i estetycznie podane, śniadania i kolacje (od 2015 roku) w formie „szwedzkiego stołu” często ciepłe dodatki. Jedzenie urozmaicone, duży wybór wędlin a Panie w kuchni i kelnerki sympatyczne, uprzejmie reagują na każda prośbę. Ewentualne nieporozumienia wywołują sami kuracjusze którzy przesiadając się do innych stolików mają pretensje i nie wolno 5 minut dłużej siedzieć przy ich stoliku. Obsługa całego ośrodka począwszy od właścicieli do obsługi technicznej jest bardzo miła i uprzejma Proponowane zabiegi rehabilitacyjne bardzo dobre, duży wybór zabiegów, rehabilitanci. Obsługa wykonują zabiegi rzetelnie, dobra organizacja czasowa bez przestojów, pewnie nie ma wszystkich rodzajów zabiegów realizowanych na świecie ale to nie jest ośrodek dla VIP-ów za pieniądze podatników. Imprezy dodatkowe: zabawa w pomieszczeniu przy muzyce -kameralnie, bardzo sympatyczna atmosfera góralskiego turnusu, jedyne ograniczenie to wielkość pomieszczenia ale nie jesteśmy w sali kongresowej PKZ W-wa. Zabawa na zewnątrz przy grillu z konkursami i nagrodami prowadzona przez górali jest super w charakterystycznym stylu a po herbacie „z prądem” tylko kuracjusze plotą trzy po trzy a niektórzy „balują” długo po nocach. W kosztach turnusu są 2 wycieczki a ponadto ośrodek proponuje kilka dodatkowo płatnych. „Marzenie” planując wycieczki musi wziąć pod uwagę wszystkich kuracjuszy dlatego wycieczki są zróżnicowane pod względem trudności. Jeżeli ktoś chce to może dowiedzieć się gdzie rosną szarotki i zobaczyć je inni mogą iść w góry, do sanktuariów lub zwiedzić ciekawe obiekty architektoniczne. Można zwiedzić przepiękne jaskinie i odwiedzić góry słowackie. W Polsce można uczestniczyć w niesamowitym festiwalu folkloru kultur ziem górskich całej europy lub spędzić niezapomniane chwile w dolinach nad stawami lub pokusić się na szlak do bajkowych miejsc. Pan przewodnik mając swoje lata na pewno nie poprowadzi na orlą perć ale wprowadzi w charakterystyczną atmosferę Zakopanego pokaże miejsca których nie ma nigdzie indziej. W kompleksie „Marzenie” można spełnić swoje marzenia pobytu we wspaniałych górach Zakopanego. Mogą tutaj zawitać ci którzy szukają tylko spokoju, rehabilitacji, ukojenia widokami i atmosferą gór i Zakopanego a także ci którzy maja wymagania w zakresie intensywniejszej rozrywki. Tutaj znajdą dla siebie coś także ci którzy poszukują doznań w zakresie kultury i sztuki. Ponadto Marzenie jest świetną bazą wypadową na szlaki tatrzańskie polskie i słowackie. POLECAM WSZYSTKIM WSPANIAŁY KW-R „MARZENIE” ABY SPEŁNIĆ SWOJE MARZENIA Spróbujcie znaleźć jeszcze coś … jak pisze poeta „Z miłością do gór nie rodzimy się. Budzi się ona w nas z każdym krokiem postawionym na tatrzańskim szlaku, z każdym haustem tatrzańskiego powietrza, z każdym ukazującym się obrazem” Marek


 
 

Elżbieta
Dodano: 2015-09-29
Pobyt od: 2015-08-15 do 2015-08-28
 
 
    

KW-R „Marzenie” (ul. Stara Pardałówka 1) jest bardzo dobrym ośrodkiem, byłam w nim już wielokrotnie i zamierzam przyjechać w przyszłym roku. Bardzo miła góralska atmosfera, smaczne jedzenie, świetna obsługa, różnorodne zabiegi rehabilitacyjne, pokoje bez uwag przystosowane do różnych potrzeb. Wielokrotnie korzystałam z wycieczek zawartych w pakiecie i dodatkowych. „Marzenie” to kapitalne miejsce do wypoczynku, rehabilitacji i dobra baza wypadowa w góry. Są tu wspaniałe miejsca: doliny, kotliny, szczyty, przepiękne stawy, bajkowe siklawy, niezapomniane widoki i życzliwi ludzie, im dłużej tu przyjeżdżam ty bardziej chce ponownie przyjechać. Jak już ktoś napisał spełniają się tu marzenia. Polecam wszystkim „Marzenie” Elżbieta


 
 

Fabian Dąbrowa Górnicza
Dodano: 2015-09-25
Pobyt od: 2015-08-15 do 2015-08-28
 
 
    

„MARZENIE” na Pardałówce to naprawdę super ośrodek byłem w nim już 5 razy i planuję następny pobyt w 2016r. Bardzo dobre jedzenie, wspaniała obsługa, dobra rehabilitacja, pokój przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Jestem niepełnosprawny na wózku i nie mam żadnych problemów także z przemieszczaniem się na piętro (w budynkach głównych jest winda) Organizują tu dodatkowe atrakcje jak wycieczki, zabawy i spotkania. W Marzeniu jest sympatyczny nastrój w stylu góralskim, można poznać wspaniałych miejscowych ludzi. Niezapomniany charakter Pardałówki i Zakopanego oraz wspaniała specyfika tego regionu zapada głęboko w pamięć. Naprawdę w „Marzeniu” można spełnić swoje marzenia, polecam wszystkim którzy kochają góry i tym którzy jeszcze nie wiedzą co tracą. Pozdrawiam


 
 

Aldona
Dodano: 2015-07-01
Pobyt od: 2015-06-16 do 2015-06-29 IP: xx.14.118.130
 
 
  

Polecam szczególnie za świetną atmosferę, mnóstwo atrakcji, pyszne jedzenie i miłą obsługę. Przez cały pobyt na turnusie nie było żadnego problemu, pokój dostaliśmy taki jak chcieliśmy (a nawet powyżej oczekiwań) z dwoma balkonami, z widokiem na Giewont i Kasprowy Wierch.... Zabiegi po konsultacji lekarskiej dostaliśmy takie jak wcześniej wybraliśmy. Specjalne podziękowania dla Pani Magdy.... dzięki której nawet groźno brzmiący "masaż uciskowy BOA" okazał się mega przyjemnością.... :-)


 
 

Karolina Jur
Dodano: 2015-03-13
Pobyt od: 2015-02-02 do 2015-02-15
 
 
    

Po raz kolejny grupa osób niepełnosprawnych wraz z opiekunami uczestniczyła w turnusie rehabilitacyjnym w "Marzeniu". W sumie w turnusie uczestniczyło 19 osób, klientów PCPR w Stalowej Woli. Jak za każdym razem grupa została potraktowana na najwyższym poziomie. Program turnusu był atrakcyjny, dostosowany do uczestników. Elastyczne podejście kierownictwa ośrodka do ewentualnych zmian w programie ułatwiło i wpłynęło na miły pobyt w Zakopanem. Bez problemów przebiegało zakwaterowanie według życzeń uczestników. Pokoje jak również łazienki były przygotowane bez zastrzeżeń. Posiłki były smaczne i przygotowane w dużych ilościach. Na szczególną uwagę zasługuje świetne wyposażenie rehabilitacyjne. Zabiegi jak również masaże okazały się niezwykle skuteczne. O zdrowie uczestników dbała wyspecjalizowana kadra. Polecamy Ośrodek "Marzenie" jako doskonałe miejsce na wypoczynek i rehabilitację.


 
 

Czesław T
Dodano: 2015-01-02
Pobyt od: 2014-11-17 do 2014-11-30
 
 
  

Był to mój drugi pobyt w sanatorium (tym razem w Zakopanym). Choć jestem osobą niepełnosprawną (chodzącą przy pomocy laski), całość pobytu oceniam pozytywnie.Jak to powiedziała (Magdalena K. -jedna z opisujących osób), ten Ośrodek ma "to coś", i to jest najważniejsze. Reszta to atmosfera, którą tworzy grupa (ja byłem z grupą). Wspaniale oceniam zabiegi, w jednym i drugim budynku (bardzo bogata paleta zabiegów- jak Pan tak i Pani może coś wybrać miłego dla Siebie, a uwierzcie mi bo wiem o czym mówię- sam często poddaję się rehabilitacji. Drugim bardzo wielkim plusem Ośrodka jest Jego kuchnia- a właściwie posiłki.Brak powtarzających się potraw (przez dwa tygodnie), wielkość porcji oraz sprawność i ogromna życzliwość obsługi spowodowała że tą sferę Ośrodka oceniam na solidną "5". Może i to jest uciążliwe że zabiegi są w osobnych budynkach, ale czy pokonywanie małych wyzwań Nas nie uodparnia od ABSURDÓW RZECZYWISTOŚCI?. Może i można się doczepić do łazienek i pokoi, ale i tak każdy z nas najlepiej się czuje w swoim mieszkaniu, i nic tego nie zmieni. Ja osobiście uważam że najważniejsza to atmosfera (to coś)Ośrodka oraz grupa ludzi z którymi spędzamy czas.


 
 

Paweł Ciesielski
Dodano: 2014-12-31
Pobyt od: 2014-11-02 do 2014-11-22
 
 
    

Przebywałem w Ośrodku "MARZENIE" po raz drugi i jestem super zadowolony !!.Odpowiadając na ocenę wg kryteriów to szczerze pod każdym względem przyznałem zasłużoną wysoką ocenę na którą ten Ośrodek rehabilitacyjny-wypoczynkowy zasłużył.Oferta przedstawiona w 100% spełnia się ,panuje bardzo miła sympatyczna atmosfera duże zaangażowanie właścicieli ,rehabilitantów, personelu medycznego jak i obsługi .Szczerze polecam wszystkim , warto tam być i ponownie powrócić


Paweł Ciesielski - opinia o obiekcie KOMPLEKS WYPOCZYNKOWO - REHABILITACYJNY MARZENIE Paweł Ciesielski - opinia o obiekcie KOMPLEKS WYPOCZYNKOWO - REHABILITACYJNY MARZENIE Paweł Ciesielski - opinia o obiekcie KOMPLEKS WYPOCZYNKOWO - REHABILITACYJNY MARZENIE Paweł Ciesielski - opinia o obiekcie KOMPLEKS WYPOCZYNKOWO - REHABILITACYJNY MARZENIE
 
 

MAGDALENA K.
Dodano: 2014-12-18
Pobyt od: 2014-12-01 do 2014-12-14
 
 
    

PRZEBYWAŁAM WRAZ Z CÓRECZKĄ I MĘŻEM NA TURNUSIE MIKOŁAJKOWYM 2014 R. POBYT JAK NAJBARDZIEJ UDANY, MIŁA RODZINNA ATMOSFERA,PRZEPYSZNE JEDZENIE,PIĘKNY POKÓJ CZYSTY I ZADBANY- A WIDOK NA PIĘKNE GÓRY NIE DO OPISANIA- CUUUUDOWNY! MNÓSTWO ATRAKCJI- WYCIECZKI,WIECZORKI TANECZNE,KULIG I OCZYWIŚCIE ŚW. MIKOŁAJ REWELACYJNY, PAN MARIAN CZŁOWIEK Z DOBRYM SERCEM - BARDZO ŻYCZLIWY,PRACOWNICY BAZY ZABIEGOWEJ I P. PIELĘGNIARKI TO SKARBY- 100 % PROFESJONALIZMU!P. KUCHARKI I KELNERKI BARDZO SPRAWNE I UPRZEJME,WSZYSCY BARDZO PRACOWICI DBAJĄCY O KOMFORT WYPOCZYWAJĄCYCH! WŁAŚCICIELE OBIEKTU BARDZO SERDECZNI! POLECAM W 100 %- JEDYNY MINUS DWA TYGODNIE TO ZBYT KRÓTKO! MAGDALENA K. Z KOŁOBRZEGU


Opinie 1-10 z 39

 

Dodaj wpis do księgi gości

 

Obiekt polecam na wyjazdy:

 


Oceń standard lokalu wg kryteriów:

 
12345Nie dotyczy
Czystość:*
Jakość do ceny:*
Lokalizacja:*
Obsługa:*
Wyposażenie:*
Wyżywienie:*
Zgodność z ofertą:*
 


Szczegóły wpisu:

  • Od: do:
 
 
 

Zakopane w przewodniku

10 przykazań początkującego narciarza

10 przykazań początkującego narciarza

Chcesz zacząć, ale nie wiesz jak? Kuszą cię ośnieżone stoki, jednak boisz się początków? Ten dekalog pomoże ci postawić pierwsze narciarskie kroki.

5 praktycznych rad, jak przygotować się do górskiej wyprawy

5 praktycznych rad, jak przygotować się do górskiej wyprawy

Góry potrafią być widowiskowe, ale też niebezpieczne. O czym pamiętać i jak należycie przygotować się do wyprawy?

Ferie 2017 – Terminy ferii zimowych 2017

Ferie 2017 - terminy ferii zimowych 2017

Tradycyjnie uczniowie polskich szkół mogą liczyć na dwa tygodnie ferii zimowych. Jak wygląda terminarz ferii 2017?

Nowość! Góral Skipass łączy cztery ośrodki na Podhalu!

Nowość! Góral Skipass łączy cztery ośrodki na Podhalu!

Od najbliższego sezonu na fanów szusowania po stokach czeka miła niespodzianka. Projekt Góral Skipass połączy cztery podhalańskie stacje narciarskie.

Kolorowe szlaki – jak czytać oznaczenia górskich tras

Kolorowe szlaki – jak czytać oznaczenia górskich tras

Górskie szlaki w naszym kraju oznaczone są kolorami. Narosło wiele mitów dotyczących znaczenia poszczególnych barw. Obalmy te najpopularniejsze.

Za co kochamy Zakopane?

Za co kochamy Zakopane?

Tatr i Zakopanego nie trzeba nikomu przedstawiać ani polecać. Co od wielu dekad przyciąga tylu turystów na Podhale? W czym tkwi fenomen Zakopanego?

Trwa ładowanie danych
Trwa wyszukiwanie